Dom la nena y Namina en concierto

Dom la nena y Namina en concierto

Música > Cantautores

14/04/2018 - Hora: 21:00

Preu: 10 €

Dom la Nena tanca la seua gira espanyola de presentació del seu nou disc en el Teatre El Musical. Una extensa gira mundial presentant el seu anterior treball li ha portat a trepitjar escenaris de tot el món en els dos últims anys. SOYO, va ser el seu segon àlbum després del seu reeixit debut amb "Ela" (2013). Dom La Nena ha rebut comparacions tan diferents com "la jove Brian Wilson" (Wall Street Journal), "una polida, bossa Joanna Newsom" (Time Out New York) i "l'ombra de Lhasa" (Voir), però la seua música i estil segueixen sent propis.

Nascuda en la ciutat costanera de Porte Alegre, Dom, el nom de pila és Dominique Pinte, va passar la seua infància entre la seua ciutat natal i París, estudiant violoncel i piano mentre el seu pare exercia el seu doctorat. Com a adolescent, Dom va començar a escriure cartes a l'aclamada violoncel·lista nord-americana Christine Walevska, i als tretze anys d'edat, es va mudar a Argentina amb el consentiment dels seus pares per a estudiar amb Walevska durant diversos anys. És a Argentina on els seus companys majors la van cridar "La Nena" o "The Little One", un àlies que l'ha seguit des de llavors.

Namina

Namina (Natàlia Miró do Nascimento) començà a construir cançons de manera autodidacta als tretze anys. Dos anys després va formar el seu primer projecte i, des de llavors, no ha parat de tocar i cantar en directe. Més de vint anys de trajectòria que li han donat les eines per vehicular la interpretació musical amb veu pròpia. Com a compositora ha desenvolupat una identitat singular que, malgrat beure de fonts diverses, evoca una manera molt concreta de fer. Les cançons naminen.

Fins ara té dos discs editats del seu projecte homònim i més personal, Orlando (Microscopi, 2014) i Ígnia (Microscopi, 2016), amb els quals ha girat i gira arreu de Catalunya. Ha presentat el seu repertori en cites com el Músiques Sensibles, el BarnaSants o el Black Music Festival. Per aquest 2018 Namina prepara el llençament de diversos singles, entre d'altres projectes. Cançons teixides amb cura i cuites a foc lent. Artista tastaolletes, l'origen i objectiu de les seves inquietuts creatives i performàntiques es poden resumir en una sola voluntat i en un parell de paraules: expressar i comunicar.